Scholing fysiotherapie

De ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg gaan bijzonder snel. Het is van belang voor alle fysiotherapeuten om deze ontwikkelingen bij te houden. Dit is echter moeilijk, gezien er geen vrije toegang is tot alle wetenschappelijke artikelen en gezien het feit dat het zoekproces naar artikelen tijdrovend is. Wij bieden daarom onder andere scholing aan in de vorm van cursussen voor fysiotherapeuten en andere (para)medici op het gebied van onderzoek en behandeling van peesblessures.

Deze cursussen zullen wij laten accrediteren voor de betreffende kwaliteitsregisters zoals het Centrale Kwaliteits Register (CKR) en we proberen de prijs interessant te houden, zodat het voor alle (para)medici makkelijker en goedkoper wordt om op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen te blijven en te voldoen aan de bijscholingsplicht. Op deze wijze willen we ook de kennisvalorisatie (het bundelen en verspreiden van (wetenschappelijke) kennis binnen de eerste lijn) bevorderen.

17 mei 2019, cursus peesblessures onderste extremiteit

Op vrijdag 17 mei 2019 zal er door ons een cursus peesblessures van de onderste extremiteit: diagnostiek en behandeling voor fysiotherapeuten worden aangeboden. Een een-daagse cursus waarbij deelnemers zullen leren over de state of the art op gebied van diagnostiek en behandeling van peesblessures van de onderste extremiteit (o.a. Achilles- en patellapees). Centraal staat de toepassing in de praktijk van wetenschappelijke literatuur. De cursus zal worden gegeven door Dr. Robert-Jan de Vos (sportarts) en Dr. Mathijs van Ark (fysiotherapeut en bewegingswetenschapper). Meer informatie en de inschrijving is te vinden op de site van fysiotherapie scholing.

Cursussen en symposia over andere onderwerpen worden ook georganiseerd door het Expertise Centrum Eerstelijns Zorg Groningen (Fysiotherapie Scholing). Meer informatie over nascholing voor fysiotherapeuten zoals lezingen en cursussen is te vinden op www.fysiotherapiescholing.nl

Er zal op deze site ook regelmatig een blog over een peesgerelateerd onderwerp te vinden zijn. Hiermee willen wij kennis delen met collega fysiotherapeuten, andere (para)medici en geïnteresseerde patiënten.

Call Now ButtonAfspraak Maken