Peesblessure

Pezen

Pezen brengen spierkracht over van de spier op het bot, hierdoor kunnen bewegingen worden gemaakt. Bij alle bewegingen die we maken komen er dus krachten op een pees. In een gezonde situatie kunnen pezen veel en grote krachten weerstaan: trap op lopen, bankdrukken of hardlopen is in een gezonde situatie geen probleem. Door overbelasting tijdens sport of het dagelijks leven kan het toch gebeuren dat er een peesblessure ontstaat. Veel voorkomende peesblessures zijn onder andere de jumper’s knee (springersknie), Achillespees klachten en een tenniselleboog.

Symptomen van peesblessures

Peesblessures zorgen voor pijn in de pees tijdens en na activiteiten zoals sporten of het huishouden. Naast pijn kunnen peesblessures ook zorgen voor beperkingen in activiteiten. Het komt regelmatig voor dat de klachten langzaam steeds erger worden. Symptomen beginnen vaak met alleen een iets pijnlijke pees, sporten en andere activiteiten zijn dan in de meeste gevallen gewoon mogelijk als de pees is opgewarmd. Dit zorgt er alleen wel regelmatig voor dat veel mensen lang met een peesblessure doorlopen en pas hulp zoeken als de pijn dusdanig is toegenomen dat ze hun werk of hobby niet meer kunnen uitvoeren. Afhankelijk van de pees die is aangedaan zijn er verschillende activiteiten die de klacht kunnen provoceren. Bij de pagina’s over de verschillende peesblessures op onze website kunt u meer informatie vinden over een specifieke peesklacht.

Behandeling

Om een peesblessure goed te kunnen behandelen is het essentieel dat de juiste diagnose wordt gesteld. Er zijn verschillende vormen van peesblessures en het kan ook voorkomen dat de pijn in of rond de pees door iets anders wordt veroorzaakt. Peesblessures kunnen lastig te behandelen zijn, er bestaat een lange lijst met behandelingen die worden toegepast. Voorbeelden van behandelingen zijn: rust, shockwave therapie, injecties en oefentherapie. De beste resultaten kunnen bij peesblessures worden geboekt met oefentherapie. Dit kan bijvoorbeeld door een fysiotherapeut worden aangeboden.

Call Now ButtonAfspraak Maken