Wetenschap

Bij het peescentrum Groningen werken we op basis van Evidence Based Practice (Sackett et al.). Evidence Based Practice bestaat uit drie pijlers, waarbij er een wisselwerking is tussen:

  • De voorkeuren en ervaringen van de patiënt
  • De voorkeuren en ervaringen van de therapeut
  • De aangetoonde resultaten van wetenschappelijk onderzoek (externe evidentie)

Bij alle behandelingen proberen we zo efficiënt mogelijk te werken, rekening houdend met deze pijlers. Aangezien wetenschappelijk onderzoek een belangrijk onderdeel is van fysiotherapie van hoge kwaliteit, proberen wij naast op de hoogte te zijn van de laatste bevindingen in de wetenschappelijk literatuur ook zelf wetenschappelijk onderzoek te doen. Dit doen we door samenwerkingen aan te gaan met andere onderzoeksinstellingen zoals het UMCG en het Hanze Active Ageing Laboratory (HAAL) en een deel van onze opbrengsten te steken in onderzoek.

Binnen het peescentrum en ECEZG is er tijd, geld en ruimte gereserveerd voor participatie in onderzoeksprojecten en het zelf opzetten van onderzoeksprojecten. Hiervoor komt meestal een specifieke doelgroep in aanmerking, bijvoorbeeld mensen met een specifieke peesblessure. Wij staan ook altijd open voor participatie in onderzoeksprojecten van collega’s uit het werkveld of van onderzoek/opleidingsinstanties, dus ook PhD kandidaten, afstudeerders en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om met ons in contact te komen.

Call Now ButtonAfspraak Maken