Fysiotherapie

Fysiotherapie is een therapie die zich richt op het ondersteunen van het herstel van problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dit kan door middel van technieken door de fysiotherapeut, oefeningen en training.

Gespecialiseerd in peesklachten

Peesblessures komen veel voor, voorbeelden hiervan zijn klachten aan de Achillespees, hielspoor, jumper’s knee (springersknie) en tenniselleboog. Vaak wordt alleen gedacht aan sporters als we het hebben over peesblessures, maar het komt ook veel voor bij mensen die weinig (sportief) actief zijn. Deze peesblessures zijn vaak lastig te behandelen en veel mensen blijven hierdoor lange tijd klachten houden. Het Peescentrum Groningen biedt fysiotherapie aan die is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van peesblessures. Er kunnen hierbij verschillende vormen van therapie worden ingezet. Aangezien bij peesblessures het meeste bewijs is voor oefentherapie zal een belangrijk deel van de behandeling hier in de meeste gevallen uit bestaan.

Wat doen wij?

Onze missie is om vanuit de laatste inzichten in de literatuur te komen tot de beste behandeling van peesblessures. Hierbij maken we gebruik van de expertise van een fysiotherapeut met kennis van state of the art behandeltechnieken voor peesblessures. Fysiotherapie heeft een belangrijke plaats in de behandeling van peesblessures. Wij diagnosticeren (eventueel second opinion) uw blessure en begeleiden uw herstelproces. Hierin is veel mogelijk, als u dat wilt kunt u bijvoorbeeld ook bij een andere therapeut onder behandeling blijven. Uw revalidatie monitoren wij goed om indien nodig zo snel mogelijk andere specialisaties in te kunnen schakelen. Wij hebben in ons netwerk goede contacten met onder andere (sport)artsen, manueel therapeuten en een podoloog. Daarnaast hebben wij ook andere specialisaties zoals dry needling en atrokinesiologie in huis.

Wij delen ook graag onze kennis en willen de behandeling van peesblessures verder verbeteren door het doen van wetenschappelijk onderzoek. U kan daarom ook gevraagd worden voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek. Als u hiervoor openstaat kan u zo ook een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kennis op het gebied van peesblessures.

Fysiotherapie-behandeling-Achillespees

Je kan via het Expertisecentrum fysiotherapie een afspraak inplannen (plan afspraak) of via het formulier in de zij balk.

Call Now ButtonAfspraak Maken